Predsjednik Antikorupcijskog vijeća: Uskoro zatvoreni sastanak s glavnom državnom odvjetnicom, a svi oni koji se tuže na korupciju neka dođu pred Vijeće

Nikola Grmoja Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uskoro će se organizirati zatvoreni sastanak s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek kako bi raspravljali o aktualnim aferama, rekao je u petak saborski zastupnik MOST-a i predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja. Najavio je kako će pred Vijeće pozvati sve one koji se tuže na korupciju.

“Izražavam rezigniranost, ali i zadovoljstvo da je Antikorupcijsko vijeće konačno zauzelo stav da nećemo dopustiti da nam Vlada, Državno odvjetništvo i ostale institucije lome zube nego da ćemo ustati protiv toga i uskoro ćemo objaviti zaključke kojima smo izrazili nezadovoljstvo jer nam iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu državna tijela ne dostavljaju dokumentaciju. Pritom mislim i na Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, na Vladu i Državno odvjetništvo”, rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskog saboru.

Dodao je kako su zaključili da nije dobro da nas bilo tko vuče za nos pa tako ni doktorica Dijana Zadravec koja je na javnom saslušanju obećala da će Antikorupcijskom vijeću dostaviti SMS u kojem je Gordan Jandroković lobirao za određeno namještenje.

“Ona to do danas nije dostavila. Uputili smo i poziv onima koji se tuže na korupciju da dođu pred Vijeće”, istaknuo je Grmoja.



Naglasio je kako nikome neće dopustiti da “ih koristi za neke svoje osobne interese”.

“Predložio sam i da se ide u izmjene zakona kojim bi se kažnjavalo one koji pred Antikorupcijskim vijećem, ali i pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa daju lažni iskaz ili ne dostavljaju dokumentaciju”, zaključio je Grmoja.

Komentari