PREDSJEDNIČKI KANDIDAT MILAN BANDIĆ ‘Evanđelist korupcije’ dobio pravnu bitku za ime

Cropix

Na predsjedničkim izborima 22. prosinca birači će ipak moći na listiću zaokružiti i ime Milana Bandića, ako skupi 10 tisuća potpisa za kandidaturu.

Ne, gradonačelnik Zagreba nije ipak odlučio odustati od podrške Kolindi Grabar-Kitarović i ponovno se okušati na izborima, nego se Dario Juričan ponovno smije zvati – Milan Bandić.

Upravni sud je poništio rješenje Ministarstva uprave koje je redatelju zabranilo da koristi to ime.

Juričan je uoči najave kandidature na predsjedničkim izborima bez problema promijenio ime i dobio osobnu iskaznicu na kojoj piše Milan Bandić. Onda se u cijelu priču uključio Središnji ured za gradsku upravu koji je odlučio da je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, stranka u postupku promjene imena koja mora dati suglasnost.



Međutim, Upravni sud je poništio tu odluku, i sada se redatelj Milan Bandić može kandidirati na izborima pod tim imenom. Naravno, ako skupi potrebnih deset tisuća potpisa.

Sve je komentirao i redatelj Milan Bandić je rekao: “Moja misija je da budem evanđelist korupcije. Meni se Bog javio kada sam mijenjao ime, a ova predsjednička kampanja je nastavak toga.”

“Cijelo vrijeme sam, od početka kampanje, tvrdio da mi je ime oteto i Upravni sud je to sad potvrdio”, rekao je redatelj Milan Bandić za RTL.

Komentari