Predsjednica Udruge pacijenata: Nitko više ne vjeruje Stožeru, dvostruki standardi su nedopustivi

Jasna Karačić Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata Jasna Karačić komentirala je cijepljenja preko reda rekavši kako su neki iskoristili iskoristili nepostojanje protokola, pa uz to i svoja poznanstva i veze za doći do cjepiva.

“Ja uopće ne mogu vjerovati da se događa ovo čemu svjedočimo. Šokirana sam brojem upita građana, pacijenata koji me neprestano zovu, mobitel mi stalno zvoni, ne prestaje. Govorim najviše o onkološkim bolesnicima, kroničnim bolesnicima starije životne dobi, više od 75 godina, koji ne mogu doći do cjepiva”, rekla je za N1.

“Vidimo dvostruka mjerila, dvostruke standarde, što je apsolutno nedopustivo”, dodala je.

Zgrožena je cijelom ovom situacijom i komunikacijom s javnosti. Navodi kako građanima treba objasniti ovo što se dogodilo i zašto se dogodilo.



Istaknula je kako je izgubljeno povjerenje u Stožer. “Jednom kad se u kriznoj situaciji izgubi povjerenje, ono je nenadoknadivo. Nema više nijedne osobe koja sada može vjerovati ovim osobama. A to je opasna situacija, jer dovodi u pitanje opću sigurnost i zdravlje građana”.

Dalje navodi kako ovaj primjer pokazuje da gotovo nema dobre strategije cijepljenja. “Liječnici opće medicine bačeni su u vatru da se nose sami kako tko zna. To nije bilo u redu niti prema njima”.

Naglašava kako bi i ona htjela cjepivo, zaštititi svoje roditelje, i zato ju boli kad vidi kako se na određenim mjestima dolazi do cjepiva.

Kronični bolesnici koji bi od komplikacija zaista mogli umrijeti, sugrađani u domovima za starije, zdravstveni radnici koji su na prvoj liniji, najugroženiji su time što cjepiva nema dovoljno, dodala je.

Komentari