Predsjednica pjevanje Bandiću opravdala ljubavlju prema Hercegovini: Zapjevat ću opet i nemam se namjeru ikome ispričavati zbog toga

N1

Nakon što se vijest o rođendanskoj čestitki Kolinde Grabar-Kitarović zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću proširilia svim medijima, o svemu su se oglasili iz ureda Predsjednice.

Grabar-Kitarović je poručila kako su mediji “nastavili s praksom napadanja i izrugivanja” te poručila da se nema namjeru ikome ispričavati zbog svog pjevanja. 

“Obzirom na medijske natpise izvješćujemo da je Predsjednica Republike Hrvatske u petak prvo bila na Sinjskoj večeri , a nakon toga na Broćanskoj večeri, gdje se pridružila ostalim nazočnima u čestitanju rođendana gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću.

Prije toga, Predsjednica je Hercegovcima na Broćanskoj večeri poručila: “Ma koliko me napadali, a vi znate nažalost koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati: jer nisam bitna ja. Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. I nikada, apsolutno nikada i ni po koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Meni je ta zemlja toliko bliska. Volim zapjevat’ s vama, neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti čovjek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega, nego jednak kao on… I zato ću zapjevati, jer pjesma i rane i dušu liječi i pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine.”

Povodom medijskih napisa koji u uobičajenoj maniri nastavljaju praksu napadanja i izrugivanja, predsjednica Grabar-Kitarović poručuje: “Napadaju me kad se veselim uspjesima hrvatske reprezentacije, napadaju me kad zapjevam i sve to mogu podnijeti, samo mi Hrvatsku i moj narod ne dirajte. I jasno kažem: zapjevat ću opet sa svojim narodom i nemam se namjeru ikome ispričavati zbog toga.”

Podsjetimo, Milan Bandić u petak je slavio svoj 64. rođendan. Predsjednica mu je poslala posebnu tortu, pjevala mu je, a u govoru je hvalila Hercegovinu te citirala Thompsona i Matu Bulića, piše Dnevnik.hr.

Komentari