PREDSJEDNICA ODGOVORILA VRDOLJAKU Vlada Zorana Milanovića je ponizila nastavnike

Nakon što je Ivan Vrdoljak odgovorio Ivanu Anušiću koji je prozvao HNS zbog navodnog pokretanja štrajka učitelja, oglasila se i Kolinda Grabar-Kitarović.

“Izjava gospodina Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS, neistinita je i apsurdna kao i predsjednička kampanja kojoj je on na čelu! Samo da ga podsjetim da je upravo njegova predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima”, objavio je Vrdoljak.

Predsjednica je odgovorila na tu kritiku, rekavši da podržava dostojanstvo učitelja i nastavnika, ali i pravo djece na obrazovanje, te da je sadašnja situacija u obrazovanju posljedica odluka Vlade Zorana Milanovića.

Objavu predsjednice prenosimo u cijelosti.



“Dostojanstvo učitelja i nastavnika, ali i pravo naše djece na obrazovanje!

Moj stav se nije promijenio i od samog početka jasno ga iznosim: poštujem dostojanstvo i rad nastavnika, a štrajk je ustavno pravo. No, ne zaboravimo da postoji i ustavno pravo djece na obrazovanje.

Današnje je stanje posljedica destruktivne politike Vlade gospodina Milanovića, koja je dva puta smanjila koeficijente nastavnicima, ponizivši ih.

Pozivam strane da za stolom nađu najkvalitetnije moguće rješenje uzimajući u obzir položaj i dostojanstvo učitelja i nastavnika, ali i financijsku situaciju u državi te interese učenika, njihovih roditelja i svih građana.

Učitelji i nastavnici jedan su od stupova ovog društva i svakako moramo riješiti njihov status, a to je na Vladi i sindikatima da dogovore.

Duguju to Hrvatskoj i njezinoj budućnosti”, objavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, Ivan Vrdoljak reagirao je na izjavu Ivana Anušića, šefa kampanje Kolinde Grabar-Kitarović, koji je ustvrdio da iza štrajka stoji HNS i ministrica Blaženka Divjak.

VRDOLJAK Izjava Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS neistinita je i apsurdna kao i kampanja Kolinde Grabar-Kitarović

Komentari