Pravomoćno dokazao da je nezakonito dobio otkaz. I što se dogodilo? Ništa

Prije tri i pol godine u Glini, gradu s nešto više od devet tisuća stanovnika, je došlo do smjene vlasti. Nakon što je gradonačelnik bio čovjek kojeg su podržavali HSLS. HSS, HSU i SDP, na vlast je pobjedom u prvom krugu došao HDZ-ov kandidat Stjepan Kostanjević.

Brzo nakon pobjede odlučio se i za preustroj vlasti, pa tako i za smjenu pročelnika u Upravnom odjelu za opće poslove, društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća, Bojana Dadasovića.

Podsjetimo, o ovom slučaju u više navrata pisao je i portal Otvoreno

Dadasović je s diplomom zagrebačkog Pravnog fakulteta u džepu, odlučio osporiti odluku o preustroju uprave i pokrenuo cijeli niz sporova protiv odluka koje je o tome donosila nova gradska vlast. Vrlo brzo, najesen 2017. godine, dobio je otkaz jer se, kako je pisalo u odluci, bez obrazloženja pet dana nije pojavio na radnom mjestu.



Prošle godine je taj sud donio presude da mu se nadoknade troškovi upravnih sporova u roku od 60 dana od dana pravomoćnosti, a te presude potvrdio je i Visoki upravni sud.

“Tri godine neprekidno sam upozoravao da će se ovo dogoditi, slao mailove, upozorenja, davao intervjue i ukazivao na sve one stvari koje su se sada dogodile. Naravno, nije bilo lako jer su me određeni primatelji ovog e-maila pokušali uplašiti različitim tobože anonimnim prijavama, kaznenim prijavama za namjetljivo ponašanje, tužbama za klevetu i sličnim glupostima koje me nisu uspjele preplašiti nego samo dodatno ohrabriti”, naveo je u travnju za naš portal Dadasović.

U siječnju ove godine, Visoki upravni sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu o tome da je otkaz Dadasoviću bio – nezakonit.Kako, bez obzira na pravomoćnu presudu, nije dobio poziv za povratak na posao, u travnju je na inspekciju Ministarstva uprave poslao predstavku na rad tijela Grada Gline vezano uz izvršenje presuda Visokog upravnog suda. Inspekcija je u svom dopisu zatražila od Grada izvješće o tom slučaju. Ali i napisala kako je Grad Glina, s obzirom na pravomoćnu presudu, dužan Dadasovića vratiti na posao, te mu isplatiti plaću, doprinose i sva zaostala materijalna prava od 2017. naovamo.

.

Komentari