Poznati vukovarski branitelj ostao uz Škoru, ali jednog HDZ-ovca i dalje će braniti

Facebook

Predrag Mišić – Peđa, vukovarski branitelj kojeg je javnost upoznala kao “hrvatskog branitelja pravoslavne vjeroispovijesti koji je razbio ćiriličnu ploču”, bez zadrške je svoju naklonost poklonio Miroslavu Škori i Domovinskom pokretu.

Iako je Peđa godinama unazad iskazivao svoje nezadovoljstvo načinom na koji se aktualna Vlada ophodi prema Gradu – heroju, sada je otkrio konkretnije razloge:

“Ova Vlada se na najperfidniji i najljigaviji način koristila domoljubljem i to samo u onim trenucima kada je od toga imala koristi. Iskorištavanje Domovinskog rata i vukovarske tragedije u svrhu bilo čije samopromocije ili ubiranje političkih bodova – za mene kao bivšeg vojnika i sudionika rata je neoprostiva”, rekao je Mišić.

Branitelj i bivši zatočenik srpskih logora objasnio je i zašto je baš Ivan Penava njegova opcija:



“Ja sam oduvijek vjerovao u njega. Na unutarstranačkim izborima je imao najveće šanse, no jednostavno nije dovoljno odlučno ‘potegao’ ovako kako je to učinio sada. Penava je moj izbor jer nikada, niti u jednom trenutku vukovarsku tragediju nije stavio na marginu, iako je to njegova stranka činila. Već samim organiziranjem prosvjeda u Vukovaru protiv neučinkovitosti pravosuđa spram osude ratnih zločina, on je jasno pokazao što je, tko je, kako razmišlja i što su mu prioriteti”, objasnio je Peđa.

Iako ima brojne kritike na račun HDZ-a i njegova odnosa prema Domovinskom ratu kao i žrtvama toga rata, jednom ministru nema što za prigovoriti:

“Unatoč svemu, ja na Tomu Medveda ne dam. Riječ je o časnom vojniku koji je u sve ovo ušao s najboljom namjerom i koji za svoj resor čini sve što je u njegovoj moći. No, u nekim situacijama su njegove želje bile jedno, a mogućnosti drugo. Puno puta mu je situacija naprosto ‘zavezala ruke’. Zbog svega se Tomo u konačnici i razbolio”, rekao je za Dnevno Predrag Mišić – Peđa.

Komentari