Poznati novi detalji pomorske nesreće u Hvarskom kanalu

U Hvarskom kanalu, između Hvara i Brača došlo je do pomorske nesreće u kojoj je ozlijeđeno 12 osoba.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su 7. srpnja u 22:23 poziv s brodice koja prevozi putnike kako su imali sudar s drugom brodicom na poziciji 1,5 nautičkih milja od rta Ražanj (otok Brač) u smjeru rta Pelegrin (otok Hvar), javlja Dnevnik.hr.

Skiper je prijavio 12 putnika i dva člana posade na svojoj brodici te više ozlijeđenih među putnicima, dok su se na drugoj brodici nalazile dvije osobe. Provjerom oznaka plovila ustanovljeno je da se radi o sudaru gumenjaka za prijevoz putnika duljine 10 metara i brodice za osobne potrebe duljine 13 metara.

U suradnji s Lučkom kapetanijom Split i Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom pokrenuta je spasilačka akcija u koju su upućena dva plovila Lučke kapetanije Split, M/B ”Pojišan” i ”RH 5 ST” brodica lučke ispostave Milna te plovilo pomorske policije ”Sv. Jure”.



Prva je na mjesto nesreće došla brodica lučke ispostave Milna, koja je ukrcala sedam osoba s ozbiljnijim ozljedama te ih prevela do Lučke kapetanije Split, a tamo ih je preuzela hitna medicinska pomoć, dok je pet osoba s lakšim ozljedama do Splita prevezlo policijsko plovilo ”Sv. Jure”.

Drama na moru: Sudarila se dva broda kod Splita. Lučka kapetanija i policija na kopno prevozile 15 osoba, devet ih je zatražilo liječničku pomoć. Jedna osoba teže ozlijeđena?
Nakon povratka na mjesto nesreće brodica lučke ispostave Milna uzela je u tegalj gumenjak, dok je drugo plovilo teglilo M/B ”Pojišan” te u pratnji policijskog plovila krenula prema Milni na otoku Braču. Za vrijeme tegljenja 13-metarska brodica je uslijed pretrpljenog oštećenja trupa potonula kod južnog ulaza u Splitska vrata.

U tijeku je očevid Lučke kapetanije Split u cilju utvrđivanja okolnosti i uzroka nesreće.

Komentari