POZNATI KVIZAŠ NAPAO ĐIKIĆA: Ne bi li se trebao ispričati za širenje lažnih vijesti? Pa, korona je opasna!

Facebook

Hrvatski enigmat, kvizaš, novinar, putopisac i tekstopisac Robert Pauletić, ne uzima virus korone zdravo za gotovo.

Ovaj britki Splićanin poznat kao najmlađi pobjednik Kviskoteke, izjave pojedinih stručnjaka smatra ne samo neozbiljnim, nego i opasnim.

Posebno se osvrnuo na znanstvenika Ivana Đikića koji na koronavirus gleda gotovo pa blagonaklono:

“S nevjericon sam zadnjih tjedana slušao što pričaju neki znanstvenici, uključujući dr. Đikića i srpskog dr. Nestorovića, s naglaskom na to da koronavirus nije uopće (ili nije puno) opasniji od obične gripe. Teško sam se zabrinuo upravo zato što su mediji (vjerojatno prema uputama odozgo) dali netipično puno prostora takvim ‘suzbijačima panike’ i relativizatorima opasnosti od korone. Već mi je samo ta činjenica govorila da je situacija vrlo ozbiljna.



I čekaj malo, odakle onda tolike mjere zaštite od korona virusa, ona ‘astronautska’ odijela, izolacije i sve to, kad je korona samo malo jača gripa? Ko je tu lud?

Sad nove službene procjene WHO govore kako smrtnost od korone ipak nije samo 2 posto, kako je to isticao Đikić, nego gotovo dvostruko veća od te brojke (3.4 posto), a za one koji završe u bolnici čak oko 15 posto!

Korona je opasna, a ono šta sad radi država i njezine službe, to je kupovanje vremena i stavljanje virusa pod koliku-toliku kontrolu prije nego što dođe ljeto i toplo vrijeme suzbije virus, koji bi se onda trebao pritajiti i začahuriti, pa će širenje, nadajmo se, stati.
Ali izjave o tome kako je to obična gripa ili samo malo više od toga po meni su blesave, čak i opasne. Ako nas nedajbože korona pohara i pobije, bi li možda đikići & Co morali odgovarati za širenje lažnih vijesti?”, upitao se Pauletić.

Komentari