Poznati ginekolog dr. Zdeslav Benzon novi predsjednik splitskog HSLS-a

Facebook

Nakon dva mandata gradskog vijećnika Tonća Blaževića, na redovnoj skupštini splitskog HSLS-a kormilo splitskih liberala preuzima poznati splitski ginekolog dr. Zdeslav Benzon.

‘U Gradskom vijeću smo uvijek bili svoji, glas razuma koji će stati iza dobrih prijedloga, nebitno od koga dolazili, ali smo se isto tako znali usprotiviti svemu što je išlo na štetu Splićana. Imali smo i svojih inicijativa poput uvođenja transparentnosti, smanjenja prireza i komunalne naknade, borbe za brzu cestu do Omiša, Vukovarske, Bračke, Manđerove i Zagorskog puta, ali i borbe protiv onih koji su zaposjeli gradsku imovinu, kao što smo vidjeli na terenima u Žrnovnici’ – rekao je Blažević i nadodao kako je vrijeme da Split konačno krene naprijed s pravim ljudima.

‘Dok Split godinama stagnira, gradovi u našem susjedstvu su nas debelo pretekli. Izgubili smo onaj dišpet koji nas je tjerao da budemo bolji od ostalih. Split je oduvijek bio grad olimpijaca, prvaka, grad pobjednika! Vrijeme da Splitu vratimo taj osjećaj i to će biti zadatak liberala na idućim lokalnim izborima u Splitu’ – poručio je novi predsjednik te nastavio:

‘Mi smo stranka koja ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za vođenje grada. Ali imamo i ono važnije. Ljude kojima nije bitno puniti vlastite džepove i graditi sebi spomenike. Ljude koji istinski vole svoj grad i koji žele raditi za dobrobit svih građana Splita. Ljude koji neće ucjenjivati nikoga zbog svog malog interesa. Ljude koji žele transparentno trošenje novaca građana. I ljude koji žele smanjivati poreze, poticati poduzetništvo, raditi projekte uz pomoć sredstava EU’ – poručio je Benzon.



Na kraju izborne skupštine predsjednik županijskoga HSLS-a Toni Garac je izrazio zadovoljstvo što je HSLS najavio da će uskoro predstaviti i svog kandidata za gradonačelnika Splita, piše Dalmatinski portal 

Komentari