Poziv za potpisivanje peticije za neopozivu ostavku rektora Borasa

Nakon što je rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras uspio uz pomoć Senata, dekanski program Nevena Jovanovića uspio srušiti i time zaustavio njegov put pema poziciji Dekana Filizofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a za što je bio predložen od Filizofskog fakulteta.

Već smo pisali kako rušenjem programa profesora kojeg je sam Filozofski predložio za svog novog dekana, cijeli se postupak vraća na početak. Filozofski mora ponoviti proceduru izbora, no ako se novi dekan ne izabere do isteka mandata aktualne dekanice, što je kraj rujna, Fakultet mora Senatu i rektoru predložiti vršitelja dužnosti dekana, koji može biti imenovan samo uz suglasnost rektora.

Nakon cijele te situacije, na Facebook stranici ‘Strah od slobode’, pojavio se poziv za potpisivanje peticije za neopozivu ostavku rektora Borasa.

“Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu prema diktatu rektora Borasa heroji akademskog licemjerja odbili su program rada kandidata za dekana Filozofskog fakulteta prof. Nevena Jovanovića. Iz svake rečenice Borasovog obrazloženja vrište licemjerje, dvostruka mjerila, netočne informacije, tendenciozne interpretacije i jasna namjera da se na Sveučilištu zatre svaka misao koju sveučilišni faraon nije osobno odobrio. Posebno nas je razveselio dio obrazloženja u kojem se navodi da Jovanovićev program ‘nije usklađen s misijom i vizijom Sveučilišta u Zagrebu’. Pozivamo vas da potpišete peticiju za neopozivu ostavku uvjerljivo najgoreg rektora velike razorne moći koju možete pronaći na ovom linku. Misiju i viziju Sveučilišta kakve zamišlja i provodi Boras pojasnit ćemo vam u narednom razdoblju,” pišu na spomenutoj Facebook stranici.



Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu prema diktatu rektora Borasa heroji akademskog licemjerja odbili su program…

Gepostet von Strah od slobode am Dienstag, 5. Mai 2020

Kako ne bi potvrdio novog dekana Filozofskog, rektor Boras mu je, uz pomoć Senata srušio program

Komentari