Požeški SDP: Želimo da gradonačelnik i njegov zamjenik odu, ne želimo da zastupaju ovaj grad

U organizaciji SDP-a Požeško-slavonske županije 20-ak članova te stranke u utorak je pred požeškom Gradskom kućom održalo prosvjedni skup “Povik – 21” na kojem su zatražili ostavku HDZ-ova gradonačelnika Darka Puljašića i njegova zamjenika Marija Pilona zbog afere vezane uz namještanje poslova.

Povod prosvjeda bio je HDZ-ov gradonačelnik Darko Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilona u aferi vezanoj uz namještanje poslova ciljanoj skupini poduzetnika.

Puljašić je u međuvremenu dao ostavku na dužnost saborskog zastupanika, ali ni on ni Pilon ne odstupaju s čelnih gradskih dužnosti. Prosvjednike su poduprli zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan (SDP) i član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović.

“Požešku Gradsku kuću posljednjih godina možemo zvati i kućom srama jer je postala poznata po korupciji i kriminalu. Danas smo se okupili da kažemo da je Požega grad vrijednih i finih ljudi koji nisu zaslužili takvu vlast. Građani zaslužuju vlast koja će prema svima biti jednaka, koja neće činiti koruptivne radnje, koja neće grad sramotiti i zbog koje djeca neće odlaziti iz grada”, poručio je predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije Mitar Obradović.



Dodao je da je liječenje “požeškog virusa korupcije” počelo prije tri godine istragom protiv Puljašića u slučaju zloporabe državnih subvencija.

“Želimo da gradonačelnik i njegov zamjenik odu, ne želimo da zastupaju ovaj grad”, istaknuo je Obradović.

“Ovaj skup danas je povik za jednakost, pravdu i poštenje kako u našem gradu, tako i u svim gradovima Lijepe naše”, rekao je Mitar Obradović.

Komentari