Požar u stambenom neboderu u zagrebačkom Trnskom: Vatrogasci spasili čovjeka s balkona

facebook

U novozagrebačkom naselju Trnsko izbio je požar. Premda je većina stanara na vrijeme izašla, jedan stariji čovjek ostao je na balkonu na zadnjem katu. Ubrzo su vatrogasci stigli i do njega i spasili ga.

“Oko 11 i 44 minuta dobili smo mnogo dojava građana o požaru u Novom Zagrebu. Pri izlasku iz postaje se vidio plamen iz stana na 9. katu koji je prelazio na deseti. Dosad je bilo 11 vozila, 33 vatrogasaca. Požar se iz jednog stana proširio prema gore. Spašeno je šest osoba i više životinja. Što se ljudi tiče, radi se o udisanju dima. Jedan vatrogasac je malaksao, ali se brzo oporavio”, rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik JVP-a Zagreb.


Najbolje je zatvoriti sva vrata kad bježite od požara i čekati, poručio je. Izgleda grdo, ali ovo ne može narušiti statiku zgrade, dodao je.

Uzrok požara utvrđuje policija i oni će o tome izvijestiti.

Najveći problem vatrogasaca pokazalo se to što se moraju penjati dok dijelovi zgrade padaju, ističe naš reporter Zoran Pehar.

Kad su vatrogasci već počeli gasiti požar i nakon što se stvorio jak dim, na najvišem katu se pojavio čovjek na balkonu čekajući da ga spase vatrogasci.

Do gospodina na 12. katu probio se jedan vatrogasac i spasio ga.

Prema prvim informacijama stariji gospodin je dobro, pružena mu je prva pomoć. Hitna pomoć će ga prevesti na pregled u bolnicu.

Iz požara je spašeno i više životinja. Jedan pas se nagutao dima pa je i njemu pružena medicinska pomoć, prenosi N1.

 


Komentari