POŽAR Ovog ljeta vatra na Braču ne miruje, u zraku je i Air Tractor

Foto: HRZ / M. Karačić

Dana 21. kolovoza u 14:33 sati Županijski vatrogasno-operativni centar Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Novog Sela, na otoku Braču.

Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i borova šuma na zasada neutvrđenoj površini.

U gašenju požara sudjeluje 40 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz operativnog područja Brač, te jedan Air Tractor, izvjestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

“Oko 14.33 izbio je požar na ulazu u Novo Selo, općina Selca. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i nešto borove šume, no vrlo brzom reakcijom vatrogasaca s otoka Brača požar je lokaliziran u 15.40. Pod kontrolom je vatrogasaca i trenutačno se vrši sanacija. Vatrogascima je u gašenju pomogao i airtractor koji je bio u izviđanju pa se uključio u gašenje.”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za HRT Hrvatski radio.



Drugi požar koji je izbio u 14.42 na području Gornjih Raštana još uvijek je aktivan. Upućene su zemaljske snage: 20 vatrogasaca s vozilima te tri kanadera. Zasad nisu ugrožene kuće ni imovina. Gori trava, nisko raslinje i mlada šuma, dodao je.

 

Komentari