POVRATAK OTPISANIH Damir Kajin iz ‘igre’ izbacio IDS; U drugom krugu hvata funkciju gradonačelnika

Damir Kajin/Srecko Niketic/PIXSELL

Dugogodišnji i jedan od najaktivnijih bivših saborskih zastupnika Damir Kajin u jučerašnjem prvom krugu lokalnih izbora uspio je, i to s prvog mjesta, ući u drugi krug borbe za gradonačelnika istarskog grada Buzeta. 

Nekad zaštitno lice IDS-a, a nakon izlaska iz stranke, i jedan od njezinih najžešćih kritičara na ovim izborima podržao je SDP. Kajin je u prvom krugu dobio potporu 39,01 posto glasača te će se u drugom krugu boriti protiv kandidata grupe birača Deana Prodana.

IDS u Buzetu gubi gradonačelnika

Takav rezultat izbora znači da bivša Kajinova stranka, IDS, u Buzetu gubi gradonačelnika jer je kandidatkinja stranke Ana Perinić “ostala” u prvom krugu s 26,09 posto glasova.

Protekle četiri godine grad je vodio IDS-ovac Siniša Žulić, koji je na zadnjim lokalnim izborima u prvom krugu osvojio 52 posto glasova. Tada je Kajin, kao nezavisni kandidat, ostao na 29,40 posto što mu nije bilo dovoljno za drugi krug.



Kajin traži svebuzetski konsenzus

No, ove godine, uz podršku SDP-a za dva tjedna ima šanse preuzeti taj istarski gradić u kojem, s područjem Buzeštine, živi oko 6000 stanovnika.

“Kao vodeći ulazim u drugi krug i očekujem pobjedu. Ovdje smo svi zajedno. Borim se za bolji Buzet i to je moja jedina preokupacija. Nisam isključiv po pitanju suradnje. Potreban nam je svebuzetski konsenzus da pokrenemo grad za koji mogu osobno najviše učiniti”, napisao je sinoć Kajin na Facebooku.

Komentari