Povjerenstvo za sukob interesa donijelo odluku o zastupniku Željku Lackoviću

ŽUPANIJA / Željko Lacković, saborski zastupnik i član DSV-a

Saborski zastupnik i član Državnog sudbenog vijeća Željko Lacković povrijedio je načelo djelovanja i narušio svoju vjerodostojnost u času kad je na sjednici DSV-a glasao za promaknuće suca Općinskog suda u Koprivnici.

Odluku o tome donijelo je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na sjednici u petak. Premda odluka još nije napisana i obrazložena, portal Danica prenosi kako će u njoj pisati da se Lacković na sjednici DSV-a trebao izuzeti od odlučivanja da Alen Golub, koji je njegovoj supruzi dosudio visoku odštetu, postane županijski sudac.

Narušio vjerodostojnost

Postupak je bio pokrenut zbog moguće povrede načela djelovanja koja “proizlazi iz njegova sudjelovanja kao člana DSV-a u odlučivanju o imenovanju Alena Goluba za suca Županijskog suda u Bjelovaru, koji je prethodno donio presudu kojom je Lackovićevoj supruzi priznata odšteta u iznosu od 40.000 kuna, čime je mogao narušiti vlastitu vjerodostojnost i nepristranost”.

Zaposlena u knjižnici

Sudac Alen Golub, inače, postao je poznat nakon što je Lackovićevoj supruzi nepravomoćno dosudio 40.000 kuna za duševne boli koje joj, postane li presuda pravomoćna, mora platiti tjednik Podravski list. To je, inače, najveća dosuđena odšteta u povijesti tog lista.



Odšteta joj je dosuđena zbog naslova “Kad je drugi nisu htjeli” iznad kratke Lackovićeve izjave da se njegova supruga javljala na mnogo natječaja u županiji, ali nitko je nije pozvao na razgovor.

Kasnije je zaposlena u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu, gradu u kojem Lacković drži sve konce. On je čelnik Gradskog vijeća u kojem njegova lista drži većinu, a gradonačelnik Hrvoje Janči njegov je kadar.

Komentari