Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa primilo veći broj zahtjeva za pomoć pri ispunjavanju imovinskih kartica

Zeljko Puhovski / CROPIX

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet u slučaju načelnice Lovreća, Anite Nosić. Također iz Povjerenstva su za N1 potvrdili da su zaprimili veći broj zahtjeva za pomoć pri ispunjavanju imovinske kartice.

“Povjerenstvo je od početka tekuće godine zaprimilo ukupno 350 imovinskih kartica te je evidentirano i pojačano zaprimanje upita vezanih za ispunjavanje imovinskih kartica, kako telefonskim putem, tako i putem e-maila. Na svim zaprimljenim karticama obavlja se prethodna (administrativna) provjera prije objave istih na mrežnim stranicama Povjerenstva, a redovita provjera svih unesenih podatka pokreće se i provodi u slučaju stjecanja saznanja da su podaci navedeni u pojedinoj kartici netočni ili nepotpuni. Povjerenstvo će provjeru određenog broja kartica provesti i po službenoj dužnosti.

Također Vas obavještavamo da je Povjerenstvo otvorilo predmet u odnosu na dužnosnicu Anitu Nosić, općinsku načelnicu Općine Lovreć, u kojem će ispitati je li postupanjem navedene dužnosnice prilikom promjene prebivališta sa svrhom odobravanja subvencioniranog kredita došlo do povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa”, priopćili su iz Povjerenstva za N1.

Podsjetimo, Anita Nosić, mlada HDZ-ova načelnica Općine Lovreć koja je preko Agencije za pravni promet i posredovnje nekretninama (APN) uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu morat će vratiti 72.000 eura, potvrdili su za Jutarnji list u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.



HDZ-ova načelnica je prekršila zakon: Mora odmah vratiti 72 tisuće eura

Komentari