Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv Beroša

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv ministra zdravstva Vilija Beroša na temelju medijskih napisa i po službenoj dužnosti, kako su potvrdili. 

Smjena Beroša je inicijativa SDP koji namjerava ovoga tjedna pokrenuti razgovore o postupku opoziva s oporbenim strankama zbog brojnih problema i propusta u njegovu resoru.

“Sve što se događalo proteklih nekoliko tjedana, od obustave isporuke lijekova bolnicama, pa do skandala s informatičkom platformom Cijepise.hr, pokazuje da ministar Beroš jednostavno mora otići. Potpuno je neprihvatljivo da sustav cijepljenja ne funkcionira, a da onda saznamo da je prijateljima i podržavateljima HDZ-a dodijeljen posao vezan za to. Potpuno je neprihvatljivo da se zarađuje na životima i zdravlju ljudi. Zato Beroš definitivno više ne može biti ministar zdravstva i SDP će idućih dana započeti konzultacije s drugim oporbenim strankama o pokretanju postupka njegovog opoziva. To nema nikakve veze s lokalnim izborima, nego isključivo s činjenicom da su skandali unutar Ministarstva zdravstva toliki da bi u svakoj normalnoj državi ministar i sam ponudio ostavku”, rekao je Peđa Grbin.

Premijer Andrej Plenković izjavio je da će braniti Beroša u Saboru.



“Mi ćemo, naravno, obraniti to, kao i cijela parlamentarna većina, a reforma zdravstva nije nešto što se radi preko noći”.

Komentari