Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo Milorada Pupovca

Bruno Konjevic / COPIX

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca s 4000 kuna zbog nesklada u prijavljenoj i utvrđenoj imovini. Pokrenut je i postupak protiv saborskog zastupnika Davora Dretara te bivšeg predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. 

Pupovac nije prijavio plaću supruge ni njena ostala primanja u točnom iznosu, automobil, 69 dionica HT-a te dvije nekretnine od kojih je jedna u njegovom, a druga u vlasništvu supruge.

Davor Dretar nije prenio upravljačka prava nad dvjema tvrtkama, ‘Valentin šped’ i ‘Vruča čuča”, nakon stupanja na dužnost zastupnika, a Dragan Kovačević jer  napuštanjem dužnosti nije podnio imovinsku karticu.

Postupak nije pokrenut protiv državnog tajnika u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Željka Uhlira jer je utvrđeno da nije dobio naknadu za predavanja o Zakonu o obnovi Zagreba u čijoj je izradi i sam sudjelovalo.



Nije pokrenut postupak ni protiv bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je bio prijavljen da je izbjegao plaćanje poreza za dobivenu stipendiju od oko 260 tisuća kuna. Naime, Porezna uprava je odgovorila da zasad nije utvrđena obveza plaćanja poreza na tu stipendiju.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prijavljen je za primanje nedopuštenog dara. Navodno mu je prijatelj i riječki poduzetnik Mirko Pavičić na Korčuli, za vrijeme godišnjeg odmora, platio ručak u jednom restoranu i najam plovila. No, ne može se utvrditi tko je podmirio troškove pa nije pokrenut postupak.

Komentari