Povjerenstvo: Prozivke iz Ureda predsjednika – netočne

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je odbacilo prozivke iz Ureda predsjednika Republike upućene predsjednici povjerenstva Nataši Novaković ističući da u medijima nije iznijela svoje stajalište o predmetu vezanom uz posjet predsjednika Zorana Milanovića Albaniji.

“Ispada da smetamo svima, rekla bih”, kazala je odmah na početku gostovanja u N1 Studiju uživo predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković komentiraju izjave političara o radu Povjerenstva.

“Mi pozdravljamo objavu komentara, dokumentacije, borimo se za transparentnost i smatramo odličnom praksu da se dokumentacija objavljuje na mrežnim stranicama”, kazala je komentirajući činjenicu da je Ured predsjednika RH javno objavio prepisku s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

Kaže da ona u svakom predmetu iznosi činjenice, ali nikada svoje mišljenje. “Ne mogu ni imati mišljenje dok ne skupim sve informacije, a moje mišljenje nije u konačnici ni važno jer smo mi kolektivno tijelo i zajedno ćemo donijeti mišljenje”, dodaje.



Povjerenstvo postupa sukladno zakonu, kaže i dodaje kako se u radu drži postavljenih granica. “Ja komentira što smo tražili od dokumentacije. Međutim, u samom predmetu nikada ne dajem niti sam davala svoje mišljenje o tome što mislim da se događa ili se događalo.”

Što se puta u Albaniju tiče, dobili su dio dokumentacije koje smatraju relevantnom. “Što se Mljeta tiče, nismo o tome još raspravljali. Ako se pokaže potreba, otvorit će se i taj predmet. Ne smatramo da nas predsjednik treba pitati može li ili ne negdje putovati, to je naprosto pitanje javnosti i transparentnosti i onoga što mi dobijemo kao prijavu”, kazala je, piše N1.

Komentari