Potvrđen 39. slučaj koronavirusa, ministar Beroš otkriva: BiH je od nedjelje na popisu zemalja čiji građani pri ulasku u Hrvatsku idu automatski u samoizolaciju

Potvrđen je treći slučaj zaraze koronavirusuom u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno 39. slučaj u Hrvatskoj, izvijestio je Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije nakon što je u osječki KBC stigao nalaz za prvi od 12 uzoraka nalaza koji su tijekom subote poslani u Zagreb.

Jutarnji list javlja da je riječ o osobi iz uskog kruga obitelji bračnog para iz Ernestinova, prvih zaraženih osoba u Osječkoj županiji, koji su se zarazili nakon što su bili u kontaktu sa svojim zetom kojemu je zaraza potvrđena u petak.

Ministar Vili Beroš otkrio je kako će se BiH od sutra naći na popisu zemalja čiji građani će prilikom ulaska u Hrvatsku morati automatski u samoizolaciju.

Ministar je obrazložio tu odluku činjenicom da tamo postoji lokalna transmisija virusa.



Dodao je kako će popis zemalja biti još proširen, ali nije mogao pobrojati na koje sve zemlje. Samo je istaknuo da će ih biti dodano puno na popis i da epidemiolozi imaju točne popise, koji se dnevno znaju promijeniti i nekoliko puta.

Komentari