Potraga za maloljetnikom na Čiovu, pretvorila se u potjeru

Ilustracija, Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

U Slatinama na Čiovu sinoć oko 18:45 sati iz obiteljske kuće se u nepoznatom smjeru udaljio 17-godišnjak, a zabrinuti roditelji odmah su alarmirali policiju. Oko 22 sata pokrenuta je velika potraga HGSS-a i drugih službi.

Voditelj potrage iz splitskog HGSS-a Boris Rožić rekao je kako je na teren izašlo 30 pripadnika HGSS-a, jedna bespilotna letjelica i dva potražna tima sa psima, te 30 vatrogasaca i policijski službenici. Nakon sat vremena potrage koja je obuhvatila cijelo mjesto i okolicu, jedan od spasioca prepoznao je mladića za kojim se tragalo na ulici nedaleko njegove obiteljske kuće.

No umjesto sretnog završetka potrage, maloljetnik se dao u bijeg. Na sreću sve je završilo dobro i maloljetnik je pronađen. Frane Bebić iz HGSS-a Split izrazio je zadovoljstvo uspješnim okončanjem potrage, ali također je poslao i upozorenje mladima, kako bjegom od kuće izazivaju velike probleme.

“Tu smo večeras imali oko 80 članova svih postrojbi, uložena je velika energija da bi se pronašla nestala osoba, roditelji su bili zabinuti jer nisu znali što im se događa s djetetom… Nažalost, ali i nasreću, radilo se o nekakvom strahu od povratka kući i osoba je brzo pronađena, ali ovo je savršen primjer kakvu lavinu može pokrenuti bijeg maloljetne osobe od kuće. Savjetovao bih mladima koji o tome razmišljaju da ipak dvaput promisle, da budu obzirniji, kako prema roditeljima, tako i prema društvu općenito. Iskreni razgovor unutar obitelji je puno bolje rješenje”, zaključio je Bebić.



Komentari