Potpredsjednik Vlade Medved najavio da će Nacionalni stožer civilne zaštite predstaviti nove mjere

Screenshot

Zbog povoljne epidemiološke situacije, Nacionalni stožer civilne zaštite i epidemiolozi razgovaraju o novom ublažavanju mjera. Uz Banovinu i rekoknstrukciju Vlade o tome je bilo riječi i na današnjem koalicijskom sastanku u Banskim dvorima.

Potpredsjednik Vlade, ministar branitelja Tomo Medved najavio je da će Nacionalni stožer civilne zaštite sutra predstaviti nove mjere, koje će biti usmjerene ka liberalizaciji, u skladu s aktualnom epidemiološkom slikom i s praćenjem stanja zemalja u okruženju.

– One su usklađene s aktualnim stanjem COVID-a i broja novozaraženih, odnosno stanja pandemije, rekao je Medved. Predstavljanje novih mjera bit će sutra u 11 sati u Banskim dvorima.

Medved je rekao kako je na sastanku ponovno potvrđeno da koalicijski partneri stoje pri ranijem zaključku da će predsjednik Vlade obaviti sve potrebne radnje u vezi rekonstrukcije Vlade te će informirati koalicijske partnere.



Komentirao je i izjavu Arsena Bauka (SDP) da je premijer Andrej Plenković najslabija karika u Vladi. Upitao ga je li moralno postupao konzumirajući godinama određena prava.

– Što se tiče pozivanja na izbore, od oporbe se u pravilu očekuje da budu ti koji će inicirati izbore, ali elementarno je pitanje je koji od tih triju SDP-a, spreman i kome od njih odgovaraju izbori, rekao je.

Komentari