Potpredsjednik vlade: Bageri u centru Petrinje nastavljaju s radom

Boris Milošević/Davorin Visnjic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u subotu kako će bageri koji su počeli rušiti opasne građevine u centru Petrinje nastaviti raditi.

Milošević je to rekao za N1 komentirajući to što su u u subotu u Petrinji bageri počeli s rušenjem građevina koje predstavljaju opasnost za građane i druge građevine u okolici, ali je sve stalo nakon posjete državnog vrha.

“Nastavit će se raditi. Imamo više aktivnosti: preko 45.000 prijava za oštećene objekte, pregledano je više od 27.000, krenuli smo u izgradnju kontejnerskog naselja na sajmištu u Petrinji, a iskaz za to su pokazali i Sisak, Glina i Hrvatska Kostajnica”, rekao je Milošević, koji je i zamjenik ravnatelja Stožera za obnovu.

“Želimo da što prije krene rušenje, pa smo krenuli, ne čekajući zakon o obnovi, s mobilizacijom tri tvrtke, a ići ćemo i u javni poziv da se jave sve zainteresirane certificirane tvrtke za taj posao. Danas smo simbolično počeli posao koji će biti nastavljen čim firme koje su mobilizirane dovuku svu potrebnu mehanizaciju za nastavak rušenja”, dodao je.



Objasnio je da su u ovom slučaju, da bi krenuli čim prije, iskoristili zakon o sustavu civilne zaštite i dali nalog za rušenje objekata u državnom vlasništvu koji predstavljaju opasnost za građane i građevine oko njih. Dodao je da je više od 8 500 takvih, teško oštećenih objekata koji predstavljaju opasnost.

Milošević je, govoreći o obnovi nakon Domovinskog rata, izvijestio kako je, po dosadašnjim saznanjima, 19 objekata sumnjive kvalitete.

“Struka me obavijestila da je, po njihovim saznanjima, oko 19 objekata sumnjive kvalitete obnove nakon Domovinskog rata. To je samo sumnja koju tek treba potvrditi. Nadam se i radit ću na tome da obnova bude po najvećim standardima i da ljudi dobiju što zaslužuju – kvalitetan i dugoročan dom”, istaknuo je.

Komentari