Potop u vrgoračkom kraju: Ljudi ne mogu iz kuća, voda stalno raste; Ekipe HGSS-a pomažu ugroženim mještanima

Zbog velikih obilnih oborina u proteklih nekoliko dana na području Vrgorca došlo je do poplava. U zaseoku Kokurići 50-ak stanovnika iz 12 domaćinstava ne može iz svojih kuća.

Pomaže i HGSS. Slike pomaganja i vijest objavili su na svojim stranicama.

“Već dva dana mještani Kokorića kod Vrgorca bore se s navalom vode iz estavele Butina. Uslijed velikih kiša proradili su i drugi povremeni izvori, od kojih je najpoznatiji Žilin kod Dragljana”, rekli su u HGSS-u Split.

Dodaju kako je razina vode u ponedjeljak navečer narasla toliko da su neki dijelovi sela ostali odsječeni od svijeta, zbog čega ih je i zvao gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.



“Ekipe specijalista spašavatelja na brzim vodama od sinoć pomažu ugroženim mještanima, dok razina vode stalno raste. Ekipe HGSS-a ostaju na terenu dok se voda ne povuče”, napominju.

I sinoć je bilo napeto. Tri člana Stanice Makarska i jedan član Stanice Split s jednim plovilom do kasno u noć borili su se s vodostajem koji je rastao iz sata u sat velikom brzinom. HGSS-ovci su izrađivali nasipe i prevozili potrepštine, prenosi Dnevnik.hr. 

Komentari