Posljednjih dana u Sisku je zabilježen značajni porast krađa, a na meti su objekti stradali u potresu

Potres u Petrinji Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Policijska uprava sisačko-moslavačka zabilježila je porast krađa iz kuća i stanova na koji se zbog šteta od potresa ne koriste, no to nije jedini počinjeni kriminal.

Česta je krađa različitih metalnih predmeta, a osim kombinirane peći i metalnog rukohvata, ukraden je i brončani kip. Osim metala kradu se registarske pločice, a često je i džeparenje.

Nepoznati počinitelj provalio je u stan 64-godišnjeg vlasnika koji se nalazi u zgradi koja je nakon potresa neupotrebljiva i ukrao kombiniranu peć. Policija provodi kriminalističku istragu, priopćeno je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem, koji je u istom razdoblju u Rimskoj ulici u Sisku s pročelja zgrade Lučke kapetanije ukrao metalni rukohvat. Šteta se procjenjuje na oko 4000 kuna.



Policiji je prijavljena i krađa registarskih pločica. Naime, nepoznati je počinitelj ili više njih u četvrtak, 5. kolovoza, u noćnim satima s 11 parkiranih vozila vlasništvo trgovačkog društva, u Rimskoj ulici u Sisku, ukrao po jednu registarsku pločicu.

Traga se i za nepoznatim počiniteljem koji je s četvrtka na petak, 5. na 6. kolovoza, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Sisku pokušao provaliti u trgovinu mješovitom robom, a u petak, 6. kolovoza, u jutarnjim satima, nepoznati počinitelj je na Ulici Hrvatskih domobrana u Sisku, iskoristio nepažnju 64-godišnjakinje i iz košare ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem.

Krađa nisu pošteđena ni groblja, a policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je u razdoblju od 25. srpnja do 7. kolovoza, na mjesnom groblju u Kozaricama nedaleko Novske, s groba ukrao brončani kip. Vlasnik štetu procjenjuje na više tisuća kuna.

Komentari