POSLJEDICE STRAHOTE U MEĐIMURJU! Jedna ubijena osoba, tri se bore za život, djevojčice puštene iz bolnice

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju u utorak u kasnim noćnim satima zasad još neidentificirana osoba pucala je na nekoliko ljudi. Ubijena je jedna ženska osoba, a nekoliko ih je ranjeno, među kojima su bile i djevojčice. 

U Županijsku bolnicu Čakovec dovezeno je osam osoba. Kako je rekao Igor Šegović, v.d. ravnatelja te bolnice, tri osobe su u srijedu ujutro puštene kući, a među njima su dvije djevojčice. Jedna od njih, 10-godišnjakinja zadobila je prostrijelnu ranu podlaktice, a druga je imala stresnu reakciju.

Kako je istaknuo Šegović, obje su dobile sredstva za smirenje. Uz njih, kući je pušten i jedan muškarac, objavio je HRT.

“Nažalost jedna dovedena osoba, žena 62. godište je preminula uslijed teških ozljeda. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel i operirane su. Jedna osoba je dobro, izvan životne opasnosti, ali tri osobe imaju teške ozljede. Operacije jedne osobe trajala je gotovo čitavu noć””, rekao je v.d. ravnatelja.



Dodao je kako se trenutno te tri osobe nalaze na respiratoru.

Mobilizirana cijela bolnica

“Vjerojatno će sve biti u redu, ali liječnici se bore za njihov život. Imali su teške ozljede, trbušne šupljine, crijeva… Nakon tako teških ozljeda i kad je netko na respiratoru uvijek je životno ugrožen, ali prema informacijama koje sam dobio upravo vjerojatno će se sve biti u redu”, naglasio je.

Šegović je istaknuo kako su pozvani doktori i medicinske sestre koji su bili kod svojih kuća te da će zahvaljujući mobilizaciji cijele bolnice, ranjene osobe vjerojatno biti spašene.

Inače, međimurska policija je objavila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu sa tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

U srijedu se očekuje i konferencija za novinare na kojoj će biti izneseno više informacija o događaju.

Komentari