Posljedice nevremena: U mnogim su gradovima poplavljene ulice, a na Jadranu otrgnuta brojna plovila s veza

Facebook: Sandro Puncet

U nevremenu praćenom kišom i vjetrom koje je u utorak zahvatilo veći dio Hrvatske u mnogim su gradovima poplavljene ulice, na Jadranu su otrgnuta broja plovila s veza, a vatrogasci su imali pune ruke posla na ispumpavanju vode iz kuća.

Tako su oborinske vode u Požegi poplavile više desetaka ulica odnosno veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova. Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena. Nakon kraćih prekida u opskrbi električnom energijom kvarovi su otklonjeni i opskrba je normalizirana.

Nevrijeme je zahvatilo i područje Virovitičko-podravske županije. U naselju Četekovac i Mikleuš zbog jake kiše imali su probleme s oborinskim vodama te su se napunili kanali. Vatrogasci iz DVD-a Četekovac radili su na ispumpavanju kanala u Četekovcu s dvije pumpe, u Mikleušu s jednom pumpom, a u ispomoć je pozvano i DVD Nova Bukovica.

Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.



Kasnije popodne nevrijeme s obilnom kišom zahvatilo je šire područje Kutine i Repušnice gdje je bilo 40-tak intervencija vatrogasaca na ispumpavanjima vode iz objekata, a na terenu su bile i ostale nadležne službe.

Nevrijeme je također pogodilo Dalmaciju.

Zbog olujnog nevremena u Zadarskoj županiji, Županijski centar 112 Zadar u utorak popodne zaprimio više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć, kao i dojave o otrgnuću plovila s veza. Najviše dojava bilo je s područja Molata, Vira, Starigrada, Selina, Zaglava, Pakoštana, Bibinja i Paga te im je pružena pomoć.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići u općini Dugopolje.

Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala. Na mjestu događaja bili su vatrogasci koji su radili na sanaciji i policijski službenici. Prema trenutno dostupnim informacijama, nije bilo drugih većih problema na području županije osim nekoliko kratkotrajnih prekida u opskrbi električnom energijom na nekoliko lokacija, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a.

Komentari