POSLJEDICE KORONA-PARTYJA Dario Žinić smijenjen s funkcije; Predviđena kazna od 8 000 kuna zbog kršenja mjera

Sisačkog-moslavačkog župana i HDZ-ovca Ivu Žinića i njegovog sina Daria, koji je ujedno načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gline te HDZ-ov zamjenik gradonačelnika, rastjerala je policija jer su se u subotu navečer družili s većom grupom ljudi u zavičajnom klubu u Marinbrodu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je gradonačelnik Gline smijenio mlađeg Žinića s funkcije.

“Pozdravljam odluku gradonačelnika Gline koji je smijenio svog zamjenika koji je bio načelnik Stožera civilne zaštite za Glinu. Policija je to okupljanje prijavila, a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera predviđena je novčana kazna od 8 000 kuna.”

DVIJE KRIZNE SITUACIJE Beroš: Imamo devet novooboljelih, 315 ukupno zaraženih u Hrvatskoj; Božinović: U Cvjetnom naselju je smješteno 111 osoba



Dario Žinić kazao je kako su se tamo okupili kako bi jeli nakon radne akcije prilikom koje se uređivala kuća Žinićevog djeda. Ivo Žinić je ujedno i predsjednik zavičajnog kluba u kojem su se okupili.

“Imali smo jednu radnu akciju pa smo se tamo sastali. Radili smo na nekoj kući, na otvorenom. Akcija je bila još ranije dogovorena”, rekao je Dario Žinić.

KORONA-PARTY HDZ-OVOG ŽUPANA I NJEGOVOG SINA: Načelnika civilne zaštite Gline i okupljene potjerala policija

Komentari