POS-ovi stanovi za obiteljski život u idiličnom goranskom mjestu

Općina Fužine

Općina Fužine ciljano gradi poziciju mjesta za ugodan obiteljski život, a prometna povezanost i blizina glavnih gradskih središta osiguravaju daleko veću kvalitetu života od gradskih gužvi. Upravo zato, kako bi animirali mlade obitelji da svoj dom pronađu u ovom idiličnom goranskom mjestu Općina Fužine u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) omogućit će rješavanje stambenog pitanja po povoljnim uvjetima.

APN-ov program poticane stanogradnje, tzv. POS program, osigurava povoljne kreditne uvjete s niskom kamatnom stopom, dužim rokom otplate i bez jamaca, a Općina Fužine osigurala je građevinsko zemljište s više od deset tisuća kvadratnih metara u pitoresknom mjestu Lič. Sama lokacija omogućit će gradnju u goranskom stilu, bez narušavanja prirodnog okružja, uz zadovoljavanje svih energetskih standarda.

Svima koji žele odabrati život u Općini Fužine, uz rješavanje stambenog pitanja u sklopu POS programa, na mrežnim stranicama Općine fuzine.hr mogu putem anketnog upitnika iskazati svoj interes. Anketa služi za detekciju stvarne potrebe izgradnje budućih POS stanova na osnovu čega će se izraditi projektni plan gradnje.



“Općina Fužine se prepoznaje kao omiljeno turističko mjesto u Gorskom kotaru, a nama je u cilju i demografska revitalizacija, stoga smo se odlučili i za APN-ov POS program jer želimo da je naš kraj dostupan mladim obiteljima koje po prvi put žele riješiti vlastito stambeno pitanje“, istaknuo je David Bregovac, načelnik Općine Fužine. Razvojnim projektima u Općini Fužine sustavno podižu standard kvalitete življenja za sve generacije i pružaju podršku gospodarstvenicima kako bi ostvarili vlastite poduzetničke ciljeve.

Inače, Fužinarski kraj je poznato turističko središte Gorskog kotara, propulzivnih gospodarstvenika, bogato je vodnim i šumskim resursom što posebno utječe na atraktivnost Općine Fužine. Tri jezera, Bajer, Lepenica i Potkoš atraktivna su izletišta koja privlače domaće i strane posjetitelje. Dakako tu su i ostale atrakcije koje privlače posjetitelje ali i mlade obitelji koje žele miran i ugodan život u prirodnom okruženju.

Komentari