Poruka s prosvjeda: Tražimo da se pri donošenju uzimaju u obzir znanstveni podaci, a ne dnevno-politički interesi

“Ovo nije skup kojim se negira postojanje virusa, ovo je skup kojim se želi ukazati na to da u javnom i stručnom prostoru nismo imali prilike čuti i drugo mišljenje”, poručila je Demirović.

Dodala je kako je liječnica, ali kako je na prosvjedu u ulozi kao građanka majka dvoje djece.

“Ovaj skup je prijavljen policiji i sve je regularno i u najboljem redu, maske nisu propisane na otvorenom, a distance ima tu i tamo. Povod za organizaciju Festivala slobode su presedanske mjere koje su donošene tijekom koronakrize i koje nisu bile utemeljene na činjenicama i znanstvenim podacima”, poručila je Demirović.

“Ovo nije skup kojim se negira postojanje bolesti i virusa, ovo je skup kojim se želi ukazati na to da u javnom i stručnom prostoru nismo imali prilike čuti i drugo mišljenje i odvagati koje su činjenice na strani mjera. Ovim skupom želimo poručiti da pri donošenju mjera trebaju se uzeti u obzir znanost  i znanstveni podaci a ne dnevno-politički interes i interesi korporacija”, naglasila je.



Također je dodala da Festival slobode nije skup koji se obraća političarima ni eliti, već ljudima kojima je potrebno zajedništvo.

“Želimo poručiti da uvažavamo sve ljude koji misle da su mjere u redu, ali isto tako da zahtijevamo da se uvaži i naše mišljenje koji smatramo da te mjere nisu u redu i da su trebale biti donošene na temelju nekog preispitivanja, a ne diktiranja nekakvih mjera iz drugih struktura”, zaključila je za RTL sugovornica.

Komentari