Poplave u Njemačkoj možda dođu i do nas: Hrvatske vode izdale upozorenje

Zagreba ostati bez tople vode. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatske vode danas su putem svojih stranica na internetu izdale opasnost od mogućih obilnih oborina za predstojeći vikend. Podsjetimo, u Njemačkoj je zadnjih dana užasno stanje upravo zbog toga.

Naime, još prema jučerašnjim procjenama govorilo se o nestanku 50-ak ljudi, ali je taj broj u manje od 24 sata narastao na čak 1300. Koliko je ova poplava jaka govori i činjenica da su negdje cijela mjesta odsječena od svijeta.

Sljedećih dana predviđa se da vodostaj mogao ozbiljno narasti, a negdje postoji i mogućnost od probijanja brana te poplava. Detaljniji uvid u situaciju po rijekama iznije su Hrvatske vode:

Sava: Vodostaji do Jasenovca su u stagnaciji s tendencijom porasta. Nizvodno su vodostaji u stagnaciji s tendencijom stagnacije. Vodostaji su u domeni niskih voda, Kupa: Vodostaji su u stagnaciji s tendencijom stagnacije, u domeni niskih voda.



Mura i Drava: Vodostaji Mure su u blagom opadanju s tendencijom blagog opadanja, u domeni niskih voda. Vodostaji Drave do Novog Virja su u blagom opadanju s tendencijom blagog opadanja.

Nizvodno do Osijeka vodostaji su u blagom porastu s tendencijom stagnacije. Nizvodno su vodostaji u blagom porastu s tendencijom blagog porasta. Vodostaji su u domeni srednje niskih voda, a Dunav: Vodostaji su u blagom porastu s tendencijom stagnacije, u domeni srednje niskih voda.

Komentari