‘PONOVNO U SVOM GRADU’ Dumbović pušten iz zatvora: Istina uvijek nađe svoj put, u to sam duboko uvjeren

Damir Krajač/Cropix

Bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović pušten je iz istražnog zatvora gdje je završio 14. lipnja.

Dumboviča se sumnjiči da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio sin bivšeg gradonačelnika, u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja.

“Moj klijent pušten je iz pritvora 26. kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci. Inače, oni su ispitani puževim korakom. Za usporedbu, u slučaju bivšeg ministra Tolušića, EU tužiteljstvo ispitalo je 17 svjedoka za tri tjedna, a našem je bilo potrebno dva i pol mjeseca za 22 svjedoka”, rekao je odvjetnik Darinka Dumbovića Dražen Ivanić za Večernji list.

U zatvoru su uz oca i sina Dumbović završili i poduzetnici Dejan Dobrečević, Zlatko Zagorac i Goran Norković, koji su ranije izašli iz pritvora. U povodu izlaska na slobodu danas se Darinko Dumbović oglasio i na svom Facebooku.



“Nije me ubilo, ali me ojačalo! Ponovo u svom domu i gradu. Hvala svim pravim i istinskim prijateljima koji su pitali za mene i pozdravljali me. Lijep je osjećaj znati da još ima i takvih. A istina uvijek nađe svoj put, u to sam duboko uvjeren!…Teška misija, ali često se sjetim Polančeca kada je za istinu rekao da je voda duboka”, napisao je D. Dumbović.

Komentari