Ponovno oblačno i maglovito s kišom, moguće su negativne jutarnje temperature

Utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom oblačan, ponegdje i maglovit, samo mjestimice s rosuljom. U nekim predjelima povećana je vjerojatnost za kraća sunčana razdoblja, posebno uz Dunav i Dravu, gdje će puhati slab do umjeren jugoistočnjak i istočnjak. Temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj moguće je “negativna” jutarnja temperatura, a najviše dnevna bit će od 3 do 5 °C. Dan će obilježiti magla i niska naoblaka koja se samo ponegdje može raskinuti, uglavnom u Podravini i Međimurju. Mjestimice je moguća vrlo slaba kiša.

Slabe kiše vjerojatno će biti i u dijelu Gorskoga kotara, posebno u drugom dijelu dana, a može je biti ponegdje u Istri i Hrvatskom primorju, uz umjereno i pretežno oblačno vrijeme. U nekim kotlinama Like te u unutrašnjosti Istre treba računati na maglu. Bura će na moru oslabjeti te će dnevna temperatura biti od 10 do 13 °C, u gorju oko 5 °C.

Prolazno više oblaka u drugom dijelu utorka bit će u većem dijelu Dalmacije, u čijoj je unutrašnjosti ujutro moguća i mjestimična magla. Puhat će još ujutro slaba i umjerena bura, zatim na otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz porast temperature zraka do najviših vrijednosti između 10 i 15 °C.



Od 13 do 16 °C bit će na krajnjem jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme, poslijepodne i navečer uz povremeno više oblaka. Bura oslabjeti te na otvorenom moru okrenuti na sjeverozapadnjak, a more će biti uglavnom malo valovito.”

I dalje razmjerno stabilno, ali…

“I sljedećih će dana u unutrašnjosti prevladavati oblačno, uz malo kiše u nekim krajevima u srijedu, u gorju i u četvrtak. Temperatura zraka uglavnom bez veće promjene.

Dosta oblaka i na sjevernom Jadranu, u srijedu te moguće u četvrtak s mjestimičnom slabom kišom. Prema jugu sunčanije, a u petak vjerojatno posvuda većinom sunčano i malo toplije.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari