Ponovno nemirno u Međumurju: Uhvatio ih prilikom provale, a zatim ga ozlijedili i otuđili ruksak

Ilustracija: PU varaždinska

Prema priopćenju PU međimurske, dvojica pripadnika romske nacionalne manjine provalili su u vikendicu na dravskom otočiću, a zatim napali vlasnika i otuđili mu ruksak s osobnim stvarima.

“Slijedom zaprimljene kaznene prijave od muške osobe rođene 1965. godine iz Gornjeg Kuršanca, utvđeno je da su dana 27. kolovoza oko 15:30 sati u predjelu zvanom ‘Donji omeki’ u Gornjem Kuršancu, na otočiću na rijeci Dravi, dva nepoznata počinitelja romske nacionalnosti izvršila tešku krađu provaljivanjem u vikend kuću koja je u vlasništvu prijavitelja”, stoji u priopćenju PU međimurske.

Prilikom provale zatečeni su od strane vlasnika kojeg su potom i napali, pri čemu je lakše ozlijeđen te mu uporabom sile otuđili ruksak s osobnim stvarima.

Prema priopćenju, policija intenzivno provodi mjere s ciljem pronalaska počinitelja kaznenih djela razbojništva i teške krađe.



Zaniljivo je i da je policija u ovom javljanju izravno navela da su nepoznati počinitelji romske nacionalnosti, dok se dosad nacionalnost u policijskim izvještajima nije navodila, piše eMeđimurje.

S obzirom na nedavne prozivke koje su od predstavnika Roma upućene policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova i samom ministru Davoru Božinoviću, moguće je da je došlo do zaokreta u policijskoj praksi izvještavanja.

 

Komentari