Ponovno kiša, pljuskovi, grmljavina. Očekujte bujične poplave, na moru i pijavice

Pixabay

“U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu kiša, a ponegdje treba računati i na jače pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će poslijepodne umjeren, na udare moguće i jak sjeverni vjetar, a temperatura će zraka uglavnom biti od 11 do 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj većinom između 11 i 14 °C. Uz povremenu kišu, nerijetko i obilniju, poglavito u prvom dijelu dana, kada lokalno može biti i izraženijih pljuskova. Jugozapadni će vjetar već ujutro okrenuti na sjeverni. Prema kraju srijede postupno manje oblaka.

Razvedravat će se najprije u Istri i Hrvatskom primorju, kasno poslijepodne i navečer u gorju. No, u prvom dijelu dana oblačno i kišovito, ponegdje uz obilnije pljuskove s grmljavinom pa može biti bujičnih poplava, na moru i pijavica. Jugo i jugozapadnjak okrenut će na sjeverni vjetar, na moru i na buru, koja će podno Velebita imati olujne udare. Osjetno će osvježiti.

Manje toplo i u Dalmaciji, također uz povremenu kišu, lokalno i nevere, te uz pijavice na moru. Kasno poslijepodne i navečer djelomično razvedravanje. Puhat će umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, potom sjeverni vjetar i bura, uz malo i umjereno valovito, ponegdje i valovito more.

Podjednako valovito i na jugu Hrvatske, gdje će puhati umjereno jugo, zatim jugozapadni vjetar, a prema kraju dana ponegdje sjeverni i sjeverozapadni. Uz promjenljivu naoblaku bit će nevera, lokalno moguće i obilnije kiše, glavninom od sredine dana. Temperatura većinom od 17 do 22 °C.”

Do subote stabilnije, ali uz svježa jutra…

“Od četvrtka do subote na kopnu uglavnom stabilno i sunčano, u jutarnjim satima s maglom. Dnevna temperatura će porasti, no jutra će biti svježa pa je uglavnom u gorju moguć mraz.

Pretežno sunčano i sve toplije u drugom dijelu tjedna i na Jadranu, već u četvrtak uz slabljenje bure. U subotu će pak opet zapuhati jugo, s kojim će se na sjeverni Jadran opet nakupljati oblaci iz kojih može biti mjestimične kiše.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari