Ponovno je stradala zagrebačka crkva u Remetama: Popucala je žbuka i dijelovi na slavoluku

Facebook

Iz Župe u zagrebačkim Remetama obavijestili su da su zabilježili oštećenja nakon snažnog potresa koji je u ponedjeljak ujutro pogodio Petrinju, Sisak i Zagreb.

“Potres koji je rano jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se je snažnim intenzitetom i u Remetama. Tom prilikom i u remetskom svetištu vide se posljedice. Popadali su već prije oštećeni dijelovi žbuke oko slavoluka crkve koji je najteže pogođen i koji da bi se osigurala stabilnost crkve poduprto je potpornim stupovima. Prezbiterij i glavni oltar Majke Božje Remetske ne može se uočiti oštećenja jer je sve prekriveno skelom i tzv, mostom koji prekriva strop radi sigurnosti od padanja žbuke i ostaloga”, poručili su iz župe.

Remetski župnik na samom početku jutarnje mise je istaknuo: “Osjetio se potres i u našoj remetskoj crkvi, opet je popucala žbuka, opet su pali dijelovi pogotovo na slavoluku koji je najkritičniji… Nalazimo se u božićnom vremenu. I Božić nam govori o radosti i uvijek će govoriti o radosti da se ne bojimo ničega, nego da svoj život znamo predati u Božje ruke”, poručio je župnik i upravitelj svetišta.

Potres koji je rano jutros u 6.28 sati, 28. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolicu Siska, osjetio se je snažnim…



Objavljuje Župa RemeteNedjelja, 27. prosinca 2020.

 

Komentari