Poništen natječaj za novog ravnatelja Srebrnjaka; Dječju bolnicu žele pripojiti bolnici Sveti Duh

Cropix

Iako je raspisalo natječaj na novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak i obavilo razgovore sa četvero kandidata, Upravno vijeće bolnice u petak je poništilo natječaj za novog ravnatelja i time stvar vratilo na početak, izjavio je Hini Boro Nogalo, bivši ravnatelj, a sada sindikalni povjerenik u toj ustanovi.

Uz Nogala, koji je formalno smijenjen zbog nepravilnosti u radu, na natječaj za ravnatelja javile su se još dvije liječnice iz Srebrnjaka i Dragan Korolija Marinić, kojeg se smatralo najizglednijim kandidatom. Korolija je bivši član SDP-a koji je prešao u stranku gradonačelnika Milana Bandića, da bi se nedavno ispisao i iz nje.

“Bila je to tajna sjednica Upravnog vijeća, tajni dnevni red i tajna odluka”, ocijenio je Nogalo.

“Mi smo kuća koja je iznjedrila najveći EU projekt i u kojoj se ne može izabrati ravnatelj između tri osobe iz te kuće, koje su radile na najvećem projektu namijenjenom djeci”, ogorčen je Nogalo.



Ustvrdio je da se po najnovijoj ideji Dječju bolnicu Srebrnjak želi pripojiti Kliničkoj bolnici Sveti Duh, čime se projekt provedbe Dječjeg centra za translancijsku medicinu dodatno ugrožava, a iz bolnice želi izvući novac.

Komentari