Ponedjeljak većinom sunčan, ali ujutro na kopnu česta magla, pri tlu i mraz

Pixabay

U ponedjeljak će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano. Ujutro će mjestimice biti slabog mraza te magle, osobito u Posavini. Poslijepodne povremeno umjeren jugoistočni vjetar uz najvišu temperaturu oko 15 °C.

Češća će magla ujutro biti u središnjoj Hrvatskoj, uz mjestimičan mraz. Danju pretežno sunčano, uz najvišu temperaturu između 14 i 16 °C.

Najhladnije jutro bit će u gorskim krajevima, uz temperaturu između -1 i 2 °C. Nakon jutarnje magle bit će većinom sunčano, kao i na sjevernom Jadranu, gdje također nije isključena mogućnost magle. Vjetar slab, uz obalu ujutro bura, danju prema otvorenome moru sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 14 °C, na moru do 17 do 20 °C.

Na srednjem Jadranu sunčano uz slab vjetar – ujutro burin, danju sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti Dalmacije ujutro je moguća magla, a i jutro će biti svježe pa nije isključena pojava slabog mraza pri tlu. Uz obilje sunca poslijepodnevna temperatura posvuda između 18 i 21 °C.



Ni na jugu Hrvatske neće biti oblaka pa će temperatura zraka porasti od jutarnjih 11 do 13 °C na poslijepodnevnih oko 20 °C. Uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar uz malo, prema otvorenom i umjereno valovito more.

Do vikenda stabilno…

Sunčano uz slab vjetar bit će na Jadranu i u utorak, a od srijede će vjetar okrenuti na jugozapadni, ponegdje i jugoistočni. Pritom će više oblaka biti na sjevernom dijelu, gdje može pasti i vrlo malo kiše. Jutra će postupno biti toplija, a dnevna temperatura neće se znatnije mijenjati.

Na kopnu će u utorak ujutro mjestimice biti magle i slabog mraza, a danju će prevladavati sunčano. Od srijede pretežno sunčano i osjetno toplije, i ujutro i danju, jer će zapuhati umjeren do jak jugozapadni vjetar, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari