Ponavljanje drugog kruga u Jarmini odlučuje o načelniku, a u općini Kraljevec na Sutli ide se u treći krug

Zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji, drugi krug lokalnih izbora u nedjelju se ponavlja na po jednom biračkom mjestu u gradovima Cresu i Petrinji te u slavonskoj općini Jarmina, jedinoj u kojoj ponavljanje može utjecati na konačan ishod izbora za načelnika.

Izbori za načelnika te općine u Vukovarsko-srijemskoj županiji ponavljaju se na biračkom mjesto br. 1. -Jarmina, „Dom talijanskog prijateljstva“ na koje je upisano čak 1 080 birača, a razlika između dvojice kandidata, nezavisnog Gorana Ilekovića i HDZ-ova Andrije Draganića je samo 42 glasa. Nedjeljno ponavljanje odlučuje o načelniku.

To nije slučaj sa Cresom i Petrinjom.

U Cresu se ponavljaju izbori za gradonačelnika na biračkom mjestu br. 7. – Valun koje ima 83 birača, a Marin Gregorović, kandidat SDP-ove koalicije ‘bježi’ Sanji Tomić, kandidatkinji HDZ-ove koalicije za 115 glasova.



U Petrinji se ponavljaju izbori za gradonačelnicu na biračkom mjestu br. 8. Kontejnersko naselje na Sajmištu, Sajmište bb (šator) na kojem je 868 birača. HDZ-ova kandidatkinja Magdalena Komes ‘bježi’ Darinku Dumboviću (Reformisti) za čak 1 966 glasova.

Izbori za općinskog načelnika ponavljaju se u općini Jarmina, Vukovarsko-srijemska županija, na biračkom mjesto br. 1. -Jarmina, „Dom talijanskog prijateljstva“, V. Nazora 2.

Nakon što se utvrde rezultati na tim izborima, Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će privremene rezultate navedenih izbora.

U nedjelju, 13. lipnja održat će se treći krug lokalnih izbora u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli. U treći su krug glasovanja ušle Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac, jer su u drugome osvojile najviše glasova.

Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u prošlu nedjelju niti jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 posto, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu.

Komentari