Pomoć pristiže sa svih strana: Lidl i Kaufland zajednički donirali 15 milijuna kuna

PIXSELL

Razorni potres koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije ujedinio je cijelu Hrvatsku u želji da pomogne pogođenom području i stanovništvu kako bi što lakše prebrodili posljedice ove teške elementarne nepogode.

Trgovački lanci Lidl Hrvatska i Kaufland Hrvatska zajednički su donirali ukupno 15 milijuna kuna za stradale u potresu na području Petrinje, Siska i Gline.

Sredstva su uplaćena na račun Državnog proračuna RH za donacije u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”-HR1210010051863000160, Državni proračun Republike Hrvatske, s pozivom na broj odobrenja HR68 5444 -OIB uplatitelja.

Donacija je ovo za koju se nadaju da će olakšati zbrinjavanje ljudi pogođenih potresom, ali i saniranje razrušenih građevina. Za pomoć sisačkoj bolnici OTP banka donirala je 1,5 milijun kuna, a dodatnih milijun kuna uplatit će Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji.



U okviru svog programa Zeleno svjetlo za poduzetništvo banka će uplatiti i 500.000 kuna za pomoć stradalim poduzetnicima iz tog područja. Za svoje zaposlenike čiji su domovi stradali u potresu OTP je osigurao pola milijuna kuna za obnovu te hitnu financijsku pomoć od 15 tisuća kuna svakom pogođenom zaposleniku.

“Svi mi u OTP banci suosjećamo sa stanovnicima pogođenih područja, a obiteljima smrtno stradalih izražavamo našu sućut. U posebno teškoj su situaciji liječnici, medicinsko osoblje i njihovi pacijenti koji su u ovim i onako teškim vremenima doživjeli dodatni strah i stres. Iznimno cijenimo velike napore koje zdravstveni djelatnici u svim krajevima Hrvatske ulažu u liječenje pacijenata u ovim izazovnim okolnostima. Nadamo se da ćemo donacijom pomoći sisačkoj bolnici, stanovnicima ovog područja i barem malo olakšati situaciju. Stradalim gradovima smo osigurali pomoć kako bi mogli skrbiti za najteže nastradale. Posebno ćemo se pobrinuti da svi naši zaposlenici koji su izgubili domove u potresu dobiju pomoć i skrb koja im je potrebna”, izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik uprave OTP banke.

“Borovo je uvijek u svojoj prošlosti pomagalo koliko je moglo”

Vukovarska tvrtka Borovo odlučila je u skladu sa svojim mogućnostima pomoći područjima stradalim u potresima. Prema riječima predsjednice Uprave Borova Gordane Odor Borovo će Gradskom društvu Crvenoga križa Vukovar donirati 200 filcanih gumenih čizama i 200 kućnih papuča. .

Tako je i ovom prilikom. Svjesni smo problema i potreba na terenu. Mislimo kako će ove naše čizme i papuče dobro doći građanima u ovoj nevolji. Isto tako spremni smo pomoći i dalje ako bude potrebe sukladno našim mogućnostima, rekla je Odor.

A1 Hrvatska je, uz podršku A1 Telekom Austria grupe, donijela odluku o pomoći potresom pogođenim područjima s 2 milijuna kuna koja će biti uplaćena na račun “Pomoć za obnovu nakon potresa“, za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi, prenosi Večernji.hr.

Komentari