Poltička tajnica SDP-a: Za novac utrošen na kapelicu u Betlehemu moglo bi se obnoviti desetak kuća na Banovini

Mirela Ahmetović/Sanjin Strukic/PIXSELL

Vladina odluka da sa 3,3 milijuna kuna sufinancira izgradnju kapelice u Betlehemu naišla je na mnoge kritike, a oglasila se i tajnica SDP-a.

Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović kritizirala je odluku Vlade da s 3,3 milijuna sufinancira izgradnju kapelice u Betlehemu.

Tvrdi kako se za taj novac može obnoviti desetak kuća na Banovini ili sufinancirati lijekovi za bolesnu djecu. Također je podsjetila kako Crkva već sada prima znatne iznose iz državnog proračuna te da ministar financija istovremeno odbija smanjiti PDV.

“Jučer je netransparentni ministar financija Zdravko Marić istaknuo kako ovo nije vrijeme za smanjenje stope PDV-a jer smo u pandemiji, s vrlo neizvjesnim ekonomskim pokazateljima”, napisala je te dodala kako plaćamo jednu od najvećih stopa PDV-a u EU.



“Za taj novac temeljito bi se moglo obnoviti desetak kuća na Baniji da ljudi ne moraju gubiti zdravlje u kontejnerima u kojima je sada nerijetko i 40 stupnjeva Celzijevih”, napisala je.

“Tim novcem mogu se dijelom financirati skupi lijekovi za djecu oboljelu od rijetkih bolesti za koje se moraju skupljati humanitarna sredstva”, dodala je.

Puno priopćenje dostupno je na njezinoj Facebook stranici.

Komentari