POLITIČARI POSJEĆIVALI KOVAČEVIĆEV ‘KLUB’ Milanović: U redu je da ministri biraju svoje društvo, ali suci trebaju `voditi život samotnjaka´

Profimedia

Pravosudna afera Janaf dobila je svoj politički nastavak. Zbog pucanja istražnih mjera i curenja informacija oporba inicira osnivanje istražnog povjerenstva. Dosta političara potvrdilo je kako je odlazilo ‘klub prvog čovjeka Janafa Dragana Kovačevića’.

‘Klub’, prostor od 20-ak metara četvornih smješten u zagrebačkoj Slovenskoj ulici i vlasništvo je tvrtke u kojoj je Kovačević suvlasnik. Tu je Kovačević priređivao druženja za razne profile ljudi, od političara i visokorangiranih dužnosnika, pa sve do glumaca i pripadnika estrade.

Neki su političari potvrdili da su za ‘Klub’ čuli, ali ondje nisu bili. Dok bivši predsjednik Ivo Josipović za ‘Klub’ dosad nije znao, Stjepan Mesić onamo je odlazio. Kaže da ih je bilo desetak i susret nije dugo trajao. Popričali su, kaže, i pogostili se slavonskim proizvodima.

Predsjednik Zoran Milanović smatra da je u redu da ministri biraju svoje društvo, ali da suci trebaju biti oprezniji i “voditi život samotnjaka”. To je kaže rekao i Dinku Cvitanu: Nakon posla doma, ne na večere s prijateljima o kojima onda cijela čaršija priča”.



Da je bio gost Kluba, potvrdio je i ministar Tomislav Ćorić. Zbog toga ne žali.
Kovačević je, dodaje Ćorić  “bio osoba sa čitavim nizom socijalnih kontakata”. Među gostima u Slovenskoj bio je i predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić, i to 4 ili 5 puta. Društvo nikad nije bilo isto kaže i dodaje kako ne zna koji je to kodeks sudačke etike prekršio otišavši u klub Slavonaca.

Kovačević osigurao grobno mjesto u “Aleji zaslužnih”

Dragan Kovačević osigurao si je i grobno mjesto. Navodno je za pola milijuna kuna kupio grobnicu u Aleji zaslužnih građana na Mirogoju. Njegova grobnica nalazi se blizu grobova Rajka Dujmića, Ede Murtića i Dražena Petrovića.

“Mislim da osoba koja je probudila sada interes nije zaslužila, ili meni nisu poznate informacije da se tamo nalazi, tvrdi zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić. Sve je u skladu s propisima”, poručuju iz Grada, piše HRT.

Komentari