POLICIJSKA AKCIJA U PETRINJI: Uhićen bivši gradonačelnik Darinko Dumbović

Damir Krajač/Cropix

Jedna marica i dva policijska vozila ispred kuće bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića izazavali su pozornost mještana.

24 sata neslužbeno doznaje kako je posrijedi uhićenje bivšeg Petrinjskog čelnika zbog pogodovanja tvrtkama njegovih sinova i snaha. Navodi o Dumboviću, kao netransparetnom vladaru, javljali su se ranije, a Dumbović je, navodi 24 sata, isključio mobitel i nije davao nikakve komentare. Zasada se nije oglasio ni Uskok, govoreći kako trenutno ne mogu ništa komentirati

Po svemu sudeći, povod za uhićenje je famozna tvrtka Titan Commerce njegova sina Darka Dumbovića, koja se počela razvijati kako je poduzetnikov otac postao gradonačelnik. Kako navodi web stranica te tvrtke, bave se građevinarstvom, lakom i teškom industrijom, soboslikarstvom i drugim aktivnostima, a tijekom godina su završili 74 projekata. Ono što je posebno uzrujalo javnost, bilo je Dumbovićevo dodijeljivanje 1796 kvadrata zemljišta ovoj tvrtci za svega 37 000 kuna, nakon čega je Titan ovu vrijednost lansirao na tržište za 749 000 kuna. Uz ranije poslove (koji su 2018. donijeli pet milijuna, 2019. 8.2, a 2020. posebno zbog pandemije i potresa nevjerojatnih 12.7 milijuna kuna prihoda), policija navodno provjerava postpotresne dodjele poslova. 24 sata navodi kako se sumnja da su poslovi vrijedni preko dva milijuna kuna direktnom pogodom bez natječaja ovoj tvrtci 2021. godine donijelo preko dva milijuna kuna vrijednih poslova.

Dumboviću i sinu slijedi pritvor
Odvjetnik Darinka Dumbovića, potvrdio je za N1 kako je bivši Petrinjski gradonačelnik doista uhićen, a HRT je neslužbeno saznao kako je među uhićenima i njegov sin.



“Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje. Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćila je policija“,

 

Komentari