Policija upozorava na novu prijevaru putem Facebooka

Policija je izvijestila da u posljednje vrijeme bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice ‘Toolkits sets’ na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata i pritom kradu podatke s kreditnih kartica.

Komunikacija se odvija isključivao preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju.

Nakon što žrtve pošalju sve tražene podatke prevaranti s kartica skidaju sav novac ili ih koriste za uplate na kladionicama izvan Hrvatske i na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice ‘Toolkits sets’ te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama, izvijestila je policija.



Sve prevarene pozivaju da podnesu prijavu u najbližu policijsku postaju ili upravu.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare, navodi policija.

Komentari