Policija upala u splitsku gradsku upravu! Uhićeno 12 osoba, oglasili se iz MUP-a i USKOK-a

Photo: Milan Sabic/PIXSELL

Serija uhićenja u Hrvatskoj nastavlja se i dalje. U akciji PNUSKOK-a u utorak u Splitu je uhićeno 12 osoba, među kojima su i zaposlenici Gradske uprave. Sumnja se u niz nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola, potvrdila je policija.

Privođenja su se nastavila i izvan zgrade Banovine te je slobode lišeno i nekoliko splitskih arhitekata.

Kako se doznaje, istražuje se gradnja objekata i izdavanje dozvola splitskom poduzetniku. Sada se istražuje gradnja hotela i zgrade te su ovom akcijom obuhvaćeni svi u lancu, od investitora do ljudi koji su im izdavali dozvole.

Odvjetnik Vinko Ljubičić potvrdio je za N1 da ga je u utorak ujutro kontaktirao poduzetnik Zvonko Kotarac kojeg se sumnjiči za nepravilnosti izgradnje hotela na Žnjanu. Osumnjičeni su i poznati splitski arhitekti, no u ovom trenutku nema više informacija.



O akciji su se oglasili iz policije i USKOK-a.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, objavili su iz MUP-a.

Kratko su se oglasili i iz USKOK-a.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, istaknuli su  su iz USKOK-a.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ je o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

Komentari