Policija upala u dom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića

Izvor: Robert Anic/PIXSELL

Policija je po nalogu nadležnog tužiteljstva jučer upala u dom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića te je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, obavila pretres uz odgovarajući nalog suca istrage.

Iako za sada nema službenih informacija zašto je obavljena pretraga njegova doma, iz izvora bliskih istrazi Jutarnji list doznaje da je Kožić prijavljen za kazneno djelo počinjeno, kako se sumnja, u svojstvu službene osobe župana. Radi se navodno o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti ili trgovine utjecajem, a sve je povezano s određenim troškovima koji su podvedeni kao troškovi županije iako se radilo o njegovim privatnim izdacima.

Kako neslužbeno doznaje N1, riječ je o računu od 5.250 kuna za večeru u jednom konjičkom klubu. Kožića se tereti da je na račun Županije platio večeru ljudima koji nemaju veze sa službenim poslom. Izvori bliski Kožiću kažu da je riječ o političkom obračunu SDP-a s Kožićem.

S obzirom da je riječ o manjem novčanom iznosu za koji je navodno oštećena Županija, prijavljen je za blaži oblik kaznenog djela, a stoga se nije ni išlo u akciju njegova uhićenja nego će se procesuirati redovnim putem, odnosno od početka će se braniti sa slobode.


 

Komentari