Policija u Splitsko-dalmatinskoj županiji od početka pandemije sankcionirala 1474 prekršaja

U proteklih sedam dana čak 10 od 12 ugostiteljskih objekata s područja Splita kršilo je epidemiološke mjere, doznaje se iz splitske policije.

Policija je na području Splitsko-dalmatinske županije od početka epidemije COVID-19 utvrdila i sankcionirala ukupno 1474 prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Samo u protekloj godini policija je zbog kršenja epidemioloških mjera kaznu ispisala 518 puta, dok je u prvih devet mjeseci ove godine ta brojka skoro podvostručena i iznosi 956.

U proteklih sedam dana na području Grada Splita izvršen je ciljani nadzor 12 ugostiteljskih objekata te je kod njih deset utvrđeno kršenje epidemioloških mjera.



– Obzirom da je kod devet objekata nadzor obavljen s djelatnicima Državnog inspektorata ,preuzeli su daljnje postupanje, dok smo za jedan objekt uputili obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju (čl. 9A Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti). U navedenom razdoblju na području grada Splita izdano je 138 upozorenja iz članka 47.st.2.t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te dva prekršajna naloga zbog istoga prekršaja, također su izdana i dva prekršajna naloga zbog prekršaja opisanog u čl.47 .st.2 t.8 i jedan zbog prekršaja opisanog u čl. 47. st. 2 t. 11 istog zakona, za Hinu je rekla glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Što se tiče drugih gradova i mjesta na području Policijske uprave nadzori objekata se provode svakodnevno u sklopu redovnih aktivnosti policije, a u posljednjih sedam dana zabilježeno je jedno kršenje epidemioloških mjera i to prekršaj opisan u čl. u čl.47 .st.2 t.8 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Policija poručuje da će i dalje kontinuirano i skoro svakodnevno u sklopu redovitih poslova, obzirom na obim i intenzitet ostalih poslova policije, samostalno i u suradnji s Državnim inspektoratom provoditi nadzore rada ugostiteljskih objekata i to posebno u dane vikenda.

Komentari