Policija u objektu kod Sinja zatekla 300 osoba, gosti policajce gađali bocama

Foto: MUP/ilustracija

U nedjelju navečer je u Brnazama kod Sinja došlo do nereda, piše lokalni portal Ferata.

Naime, djelatnici policije dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira.

Po izlasku na teren u jednom objektu zatekli su 300-tinjak osoba. Odmah nakon ulaska u objekt djelatnike policije napalo je nekoliko osoba pa su u pomoć priskočili i pripadnici Interventne jedinice policije. Tu informaciju za Feratu je potvrdila Željka Radošević iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila, dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili. Ulaskom u prostor u kojem je bilo okupljeno oko 300 osoba napadnuti su policijski službenici od strane nekolicine nepoznatih osoba iz mase koje su na njih bacili boce”, kažu iz policije.



Policajac je završio na hitnoj

Jedan policajac i jedna djevojka završili su na hitnoj pomoći.

“Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima ozlijeđeni su u predjelu glave te im je pružena liječnička pomoć u hitnoj medicinskoj službi u Sinju gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. S obzirom na oglušivanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem”, kaže policija.

“Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhićen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Nadalje, intenzivno istraživanje je usmjereno i u cilju utvrđivanja svih protupravnih aktivnosti u ovom događaju’, stoji u odgovoru kojeg je portal Ferata dobio iz PU splitsko-dalmatinske.

Komentari