Policija u Kopačkom ritu spasila sirijske migrante, prevezeni u bolnicu

Kopački rit/ilustracija Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

S nepristupačnog terena, okruženog nabujalom vodom, na području Kopačkog rita, Osječko-baranjska policija u petak je spasila skupinu sirijskih migranata, među kojima je bilo i dvoje djece, izvijestila je policija u subotu.

U petak oko 10 sati, u šumskom predjelu u blizini Aljmaša, policajci su tijekom redovne ophodnje pronašli 19-godišnjeg državljanina Sirije, koji je zatražio pomoć policije, jer se njegova obitelj nalazila na riječnom otoku Parka prirode Kopački rit.

Odmah po saznanju, policija je angažirala ophodne čamce koji su u vrlo kratkom vremenu pronašli tri žene, rođene 1973., 1998. i 1999. i dvoje djece, rođene 2016. i 2017., koji su se nalazili na nepristupačnom terenu, okruženi nabujalom vodom.

Pronađene osobe policija je prevezla na kopno gdje ih je dočekala hitna medicinska pomoć koja ih je, zbog pothlađenosti, prevezla u osječki Klinički bolnički centar (KBC).



Migranti su tijekom jučerašnjeg dana otpušteni iz bolnice.

Utvrđeno je da je riječ o državljanima Sirije, koji su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj te su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, ističu u policiji.

Komentari